събота, 11 декември 2010 г.

Неизвестните факти за Дядо Коледа



ХО-ХО-ХО... Аз съм Дядо Коледа!

Мили майки, Снежанка ми предаде всички ваши писма до мен. Много ви благодаря за добрите думи. Радвам се, че Дядо ви Коледа е оправдал вашите и на малките палавници очаквания. Е, за някои от тях беше като филм на ужасите, но Дядо Коледа, ще се старае повече.


Желая на всички коледно настроение през цялата Нова 2011 година!



ХО-ХО-ХО!-с тези думи белорадият старец се обръща към всички добри хора по света.


Знаем ли всичко за него, не сме ли се обърквали, когато сме имали куп въпроси. Задавали сме ги на родителите си, а те винаги са отговаряли нееднозначно. Ето някои тайни от царството в Лапландия.


Знаете ли, че:


1. Освен с традиционната шейна, теглена от елени, Дядо Коледа се придвижва и с автомобил и дори с камион в някои държави. Добрият старец притежава и шофьорска книжка, която му дава възможност да достига по-бързо до милионите деца, които го чакат във всички точки по света. Проучване на американски тв канал показва, че Дядо Коледа има издадени шофьорски книжки в 29 щата- от Флорида до Аляска.

2. Възможно ли е белобрадият старец да се промъква през всички комини, за да пусне своите подаръци? Той трудно би се проврял навсякъде с добре оформеното си шкембенце…


3. Източници, заслужаващи доверие, съобщиха, че за подобряването на аеродинамичните качества на шейната си, Дядо Коледа цяла година е пазил строга диета и сега теглото му е под 100 кг. Все пак госпожа Коледа отбеляза, че нейният съпруг все още има коремче, което се разтриса всеки път, когато белобрадият старец се засмее.


4. Запитвали ли сте се защо дължината на брадата му винаги е една и съща? Как тази брада не се променя- не расте или винаги той я подстригва точно до определена дължина? Все още никой не знае…

5. Коя е Снежанка? Защо винаги е облечена в бяло, а бузките й са румени? Как оцелява в този студ? Отговор: в Лапландия на студа се оцелява само по един начин- със сгряваща ракия.

6. Къде пуска подаръците ни Дядо Коледа?

Във Великобритания добрият старец пуска подаръците в чорапи, закачени до камината или над леглата на децата. Тази традиция датира от векове и до днес остава непроменена. На Бъдни вечер малчуганите окачват специално направените чорапи за подаръци и си лягат да спят.


Португалските малчугани пък обикновено намират изненадите си в обувки, наредени около запалената камина на Коледа.


В Холандия белобрадият старец пристига с голяма лодка, като всяка година сменя пристанището, на което акустира. Децата, които успеят да го видят, веднага получават подарък.


7. А знаете ли, че можем да следим Дядо Коледа на живо и така да броим колко курабийки е унищожил днес или колко пъти е паднал от шейната?

8. Елхички, които висят от тавана, са последната мода в коледната украса. Чудно! Само, че и подаръците тогава трябва да летят!


Яница Маринова

Няма коментари:

Публикуване на коментар