вторник, 14 декември 2010 г.

Да помечтаем по Коледа


Търкулна се и тази година и вече сме в навечерието на един от най-обичаните християнски празници – Рождество Христово. Всички свързваме Коледа, както с раждането на Божия син, така и с много традиции, запазили се през годините- красивите украси, приповдигнатият дух, богатата трапеза, коледната елха и т.н. И малки, и големи очакват да намерят желания подарък под елхата на сутринта след Бъдни вечер и Дядо Коледа да е отговорил на писмото им. Попитахме стари и млади какво си пожелават за тази Коледа и ето какво ни отговориха те:

Ивелина (17г., ученичка): „ Искам тази година Дядо Коледа да ми донесе нов GSM (той знае какъв) и фон дьо тен, защото ми омръзна кака да взима моя!”
Ани (5г.): „ Искам рокля на фея, вълшебна пръчка, къщата на Пепеляшка, още една кукла Барби, ама този път да е русалка и ако може едно братче.”
Даниела (22г.,студентка): „ Най-много искам да намеря любовта на живота си ! Е добре и едни ботушки от Mall-а.”
Красимир (48г., инеженер): „ Пожелавам си нова работа, за да мога да изхранвам семейството си.”
Баба Цеца (80г., пенсионерка): „ Искам едниствено здраве, за мен и близките ми.”
Дани (9г.,сираче): „ За Коледа си пожелавам да си бъда вкъщи...”

Това са само част от желанията на хората. Всеки сподели най-искания подарък за тази Коледа. Анкетата показва колко сме различни, колко безгранични са мечтите ни и как при някои материалното взема превес, а при дуги– духовното. Всички ние, дори и тези които твърдят, че не вярват в Дядо Коледа, тайничко се надяваме да получим желания подарък. И наистина няма по-хубав подарък от здравето, семейното щастие и благополучие, а останалото се постига с много труд. Не се бавете, а изпратете своето писмо до добрия старец и започнете новата година на чисто.

Цветелина Георгиева

Няма коментари:

Публикуване на коментар