вторник, 21 декември 2010 г.

Студентски живот

Из „Мемоарите на една студентка”

У наше „Умно село” не е като в този „Шеметен град”. Тука „В кадър” влиза само туй, що е „Яко” и „Модерно”. Тръгнали сме ний, „Мечтатели”, учени хора да ставаме. ”Търси се...” на „Глобусът” Студентски град. Казват, там бил „Островът на съкровищата”. Мале, ще е „Пълна лудница”, но какво да се прави- „Такъв е живота”!

Всяка сутрин „Денят започва”. И „Тази сутрин”, както обикновено, „Щурите съседи” казват: „Здравей, България!” с новия чалга-хит. Слънцето грее, птичките пеят и „Денят е прекрасен!”, но ти за пореден път си се оспал. Трябва „Да изчезнеш за 60 секунди”, а още си „Без дрехи”.

По пътя измисляш „Малки истории” за разговора „На четири очи” с асистента- пак си натрупал отсъствия. Ех, горките ние, „Нощни птици”! Закъсняваш с „Тринайсет плюс”, а той ти вика: „Минута е много”. Решаваш, че не ти се занимава, натискаш „Ентер” и беж да те няма. Университетът си е цял „Survivor”. Той буди „Размисли и страсти”, изпитите те оставят „Без думи”, а сесията не е „Бързо, лесно, вкусно”.


Каквото и да става, важното е да имаш „Приятели”. Бързо драсваш „SMS” и „Аламинут” събираш тайфата „На кафе”. Момичетата демонстрират „Дързост и красота”, момчетата се хвалят с „Живот на скорост”. Не е нужно да сте „Ясновидци”- при нас е „Горещо” и животът е „Море от любов”. Това не e „Частен случай”, а нещата „По света и у нас”.

И „Тази неделя”, „Шепот от отвъдното” определи вечерта да е „Dancing Stars”. Няма „Сделка или не”, всички ще сме „Господари на ефира’. „И ние го можем”! Веднага след „Лека нощ, деца!” започва нашето „Трето полувреме”. Поискаш ли „Горчиво”, отвръщат ти с: „Бон апети”. Тук няма невъзможни неща, няма „Забранена любов”. А когато нощният „Биг Брадър” приключи, всички са се превърнали в „Най-смешните животни и хора на планетата”.

На сутринта слънцето пак грее и птичките пеят, но ти си сякаш в „Другата България”. До теб лежат „Двама мъже и половина”, а ти се чудиш „Кой е по-по-най”...

Всяка прилика с действителни лица и събития никак не е случайна!

Деница Загорова
Снимка: http://www.independentteam.org/images/uslugi/7/Party-Time.jpg

8 коментара:

  1. Грета: Това "Рандеву" оставя "Отпечатъци" :) Браво!

    ОтговорИзтриване
  2. Проблемът е, че студентът, който в купоните е като "Гръм в рая" осъзнава, че професията, за която е учил му е като "Досиетата Х" едва когато си тръгва "От местопрестъплението" (интервю за работа?) и се чувства като "Кацнал на едно дърво". С две думи за реалността на студентския живот - много "Приказки от 1001 нощ", малко "Частна практика" и прекалееено много вечери, прекарани в "Матрицата". Не мисля, че това е правилната пропорция за един млад, талантлив и амбициозен човек, тъй си губи времето в университета, учейки се единствено на общуване и удоволствия (което по принцип не е зле, но за вложеното време и средства е твърде малко). Добра статия, Дени, работиш в добра насока. Продължавай все така.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за споделеното мнение по темата и за оценката на статията! Опитвам се да продължа на: http://zag0r0va.blogspot.com/ :)

      Изтриване